Surówka z roszponki i szczypiorku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę z roszponki i szczypiorku oraz kukurydzy konserwowej oraz pomidorków koktajlowych. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • garść roszponki
    duża garść szczypiorku
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    4 pomidorki koktajlowe
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1łyżka oliwy
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z roszponki i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z roszponki i szczypiorku 1. Roszponkę wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Szczypiorek myjemy i kroimy na bardzo drobno. Kukurydzę konserwową przekładamy z puszki na cedzak, odsączamy z zalewy. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na ćwiartki. Do miski wkładamy roszponkę, pokrojony szczypiorek i kukurydzę konserwową, pomidorki koktajlowe, dodajemy jogurt, oliwę i przyprawy, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza konserwowa Pomidor Roszponka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować