Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem

5 (180 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Młoda kapusta póki jest, to trzeba się nią najeść. zatem co rusz robię nowe sałatki, bo ją uwielbiamy. Dla mnie najlepsza jest zjedzona na surowo, wtedy zachowuje wszystkie swoje właściwości zdrowotne. Tym razem będzie wersja z marchewką i koperkiem, bardzo szybko i bardzo smacznie. Świetny dodatek do obiadu lub grilla.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    2 marchewki
    mały pęczek koperku
    50-70 ml oliwy
    szczypta cukru, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Marchewki obrać i zetrzeć ba drobnej tarce. Koperek drobniutko posiekać.

    W misce wymieszać przez 2-3 minuty wszystkie składniki, najlepiej robić to ręką mocno ściskając. W ten sposób wszystkie smaki super się łączą. Na koniec wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz skropić sokiem z cytryny. Raz jeszcze wymieszać i gotowe.

    Najlepsza będzie jak postoi przez pół godziny przed podaniem.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować