Surówka z młodej kapusty z koperkiem

4.48 (154 ocen)

  • 15 min

Moja ulubiona surówka do obiadu - prosta i smaczna surówka z młodej kapusty

  • 15 min

Składniki:

  • Główka młodej białej kapusty
    Pęczek koperku
    Sok z ½ cytryny
    0,5 łyżeczki cukru
    0,5 łyżeczki soli
    1/4 szklanki oliwy
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy drobno, przekładamy do salaterki posypujemy ją cukrem i solą i zostawiamy na godzinkę. Dzięki dodatku cukru i soli kapusta zmięknie, puści wodę i nabierze smaku.
    Po godzinie do kapusty dodajemy posiekany koperek i wyciśnięty sok z cytryny. Surówkę z młodej kapusty polewamy delikatnie oliwą. Jeśli jest taka potrzeba surówkę możemy jeszcze dosolić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować