Surówka z młodej kapusty

4.5 (140 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Must have wśród surówek wiosennych

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    2 marchewki
    pęczek koperku
    sól, cukier
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce.
    Kapustę posypujemy odrobiną soli,cukru, odstawiamy na moment by pusciła soki, dodajemy marchew, posiekany koperek, wszystko razem mieszamy delikatnie uciskając. Jesli zachodzi potrzeba jeszcze dosalamy do smaku. Dodajemy sok z cytryny, olej, mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Marchewka Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować