Surówka z młodej kapusty z porem i koperkiem

4.5 (159 ocen)

Prosta surówka z jogurtem naturalnym.

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    1/2 pora
    3 łyżki posiekanego koperku
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z porem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy. Pora przekrajamy wzdłuż na pół, a następnie w paseczki. Pokrojone warzywa posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut, po czym lekko odciskamy.
  • 2. Do kapusty z porem dodajemy koperek i jogurt naturalny. Dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do obiadu lub do dań z grilla.

Porady

Zamiast jogurtu można użyć gęstej kwaśnej śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Młoda kapusta Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować