Surówka z młodej kapusty z koperkiem

4.5 (167 ocen)

  • 25 min

Najprostsza i chyba najsmaczniejsza surówka z młodej kapusty z koperkiem jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych, ryb i potraw z grilla :)

  • 25 min

Składniki:

  • Główka młodej białej kapusty
    Pęczek koperku
    Sok z ½ cytryny
    0,5 łyżeczki cukru
    0,5 łyżeczki soli
    1/4 szklanki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do salaterki dodajemy cukier i sól – całość mieszamy i odstawiamy na minimum 15 minut.

    Po kwadransie do kapusty dodajemy posiekany koperek i wyciśnięty sok z cytryny. Surówkę polewamy delikatnie oliwą ,mieszamy starannie i doprawiamy jeszcze do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować