Surówka z młodej kapusty z koperkiem

4.5 (182 ocen)

Surówka jest bardzo smaczna i szybka, możemy ja przygotować gdy nie mamy dużo czasu na zrobienie surówki.

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty

    pęczek koperku

    4 łyżki oleju

    sok z cytryny

    sól , pieprz

    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z młodej kapusty z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, szatkujemy szatkownikiem lub kroimy dość drobno nożem. Solimy niewielką ilością soli i pozostawiamy na 10 minut żeby kapusta puściła sok. Koperek płuczemy i siekamy dość drobno, dodajemy do kapusty, skrapiamy sokiem z cytryny .Dodajemy olej, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem, ewentualnie solą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować