Surówka z młodej kapusty z koperkiem i jabłkiem

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pełna witamin surówka, świetny dodatek do obiadu.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty lub 1/2 dużej
    2 marchewki
    1 cebula
    pęczek koperku
    1 jabłko
    1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny
    1-2 łyżki oleju
    Sól, pieprz
    1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jarzynka

Surówka z młodej kapusty z koperkiem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i delikatnie posolić, wymieszać i odstawić na ok. 30 minut. Marchewkę obrać wraz z jabłkiem i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, oraz posiekany koperek. Dodać pozostałe składniki, przyprawić do smaku pieprzem cukrem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować