Surówka z cukinii

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealny dodatek do dań obiadowych, czyli zdrowa surówka z cukinii z dodatkiem marchewki i jabłka. Surówka jest lekka i chrupiąca. Zachęcam do wypróbowania :-)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała młoda cukinia
    2 małe marchewki
    1 małe jabłko
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka miodu
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżka octu jabłkowego
    posiekany koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce no grubych oczkach. Na tarce zetrzeć także obrane marchewki oraz obrane jabłko (wszystko trzemy na dużych oczkach). Składniki wymieszać i doprawić solą i pieprzem według uznania. Na koniec przygotować sos. Wymieszać w miseczce miód, olej, ocet, stare ząbki czosnku i sok z cytryny. Sosem polać surówkę i dokładnie wymieszać. Surówkę włożyć do lodówki na pół godziny, aby smaki się przegryzły. Surówkę można posypać posiekanym koperkiem.


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować