Surówka z białej kapusty ,z koperkiem ,czosnkiem i marchewką

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna i chrupiąca surówka z białej kapusty ,marchewki i koperku z dodatkiem jogurtu i czosnku .

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół główki białej kapusty
    pęczek koperku
    1 średnia marchewka
    1 mała cebula
    1 małe jabłko
    2-3 ząbki czosnku
    małe opakowanie jogurtu naturalnego
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty ,z koperkiem ,czosnkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno posiekać nożem lub poszatkować.Wsyoać do miski .Dodać łyżkę soli ,wymieszać i dobrze docisnąć dłonią.
    Pozostawić na ok 1 godzinę,aby kapusta zmiękła i puściła soki.
  • 2. Marchewkę i jabłko umyć ,obrać i zetrzeć na tarce ( marchewkę na cienki oczkach ,jabłko na grubszych )
    Cebulę obrać i pokroić w deobniutką kosteczkę.
    Koperek posiekać .
  • 3. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku .Dodać marchewkę ,jabłko ,cebulę i koperek .
  • 4. Jogurt naturalny wymieszać z czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Wymieszać z kapustą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować