Surówka z białej kapusty

4.5 (183 ocen)

Bardzo prosta i tradycyjna surówka z białej kapusty z ale właśnie taką nie kombinowaną lubimy najbardziej.

Składniki:



  • 0,5 kg białej kapusty
    1 mniejsza marchewka
    1/4 papryki czerwonej
    5 cm pora biała część
    1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
    2- 3 łyżki majonezu
    Do smaku
    sól, pieprz
    sok z cytryny
    cukier

Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Por cienko pokroić w półplasterki. Wszystko przełożyć do miski, wymieszać. Dodać trochę soli, pieprzu wymieszać i odłożyć na około pół godziny żeby warzywa zmiękły. Dodać majonez pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować