Surówka z kapusty pekińskiej

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem ogórka, pomidora i papryki idealna do dań mięsnych, rybnych lub grilla.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mała kapusta pekińska
    1 ogórek zielony
    1 pomidor
    1 papryka czerwona

    Sos
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    Sól pieprz do smaku
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską pokrój w paski.
    Ogórka, pomidora i paprykę umyj, osusz i pokrój w paski lub kostkę. Wszystkie warzywa połącz ze sobą.
    Wszystkie składniki na sos połącz ze sobą dodaj do warzyw i dokładnie wymieszaj.
    Surówkę wstaw do lodówki na około 30 minut żeby smaki się połączyły.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować