Strudel z makiem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Najszybszy strudel jaki mogliśmy "stworzyć" z rodzinką:)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciastko francuskie arkusz: 1 sztuka
    - masa makowa gotowa: 400 gramów
    - bakalie: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Strudel Desery

Strudel z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na arkusz ciasta francuskiego rozsmarowujemy masę makową, rozsypujemy bakalie. Zwijamy w rulon. Krótszą stroną wzdłuż dłuższej. Nacinamy ciastko na około 2 centymetrowe plastry na grubość około centymetra. Potem łatwiej jest strudel kroić:)
  • 2. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*C pieczemy około 15 - 20 minut.
    Gotowy strudel polewamy lukrem.
  • 3. *Lukier: cukier puder - 1 szklanka plus 2 łyżki wrzątku, dokładnie wymieszać:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Masa makowa Masa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować