Strucla z makiem bez drożdży

4.46 (214 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Prosta i szybka w przygotowaniu ,a do tego pyszna

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 50 g masła
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    200 g cukru
    750 g mąki pszennej
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    Masa makowa
    lukier
    posypka
Wystaw ocenę:

4.46 (214 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Strucla

Strucla z makiem bez drożdży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbij do miski i utrzyj z cukrem. Następnie dodaj masło i cukier wanilinowy, dokładnie połącz.
    Do utartego masła dodawaj na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko.
    Ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną mąką i zagnieć ciasto. Gotowe podziel na dwie części. Każdą rozwałkuj i wyłóż masę makową ,zostawiając ok. 1-2 cm odstępu od brzegu.
    Zwiń krótszy bok do środka, następnie dwa dłuższe i zwiń struclę.
    Gotowe placki przełóż do keksówek i piecz w 180 C. przez ok. 30-35 minut.
    Strucle ostudź. Ostudzone polej lukrem i dowolnie udekoruj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Masa makowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować