Steki z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne plastry kalafiora maczane w jajku a następnie panierowane w bułce tartej, powiem tak ja kalafiora nie za bardzo lubię, bo boli mnie po nim brzuch, ale przygotowany w ten sposób mogłabym jeść na okrągło.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior
    2 łyżeczki soli
    2 duże jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Steki z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora oczyszczamy a następnie kroimy w plastry i zalewamy zimną wodą, solimy łyżeczką soli i obgotowujemy 15 minut, po tym czasie hartujemy zimną wodą, uważając aby nie rozwalić steków.
  • 2. Jajka roztrzepujemy i solimy łyżeczką soli maczamy steki a następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolo.

Porady

Tak przygotowane steki podajemy z ulubioną surówką lub ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować