Steki z kalafiora

4.39 (194 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska lub dodatek do drugiego dania.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    2 jaka
    1 szklanka bułki tartej
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka soku z cytryny
    cukier
    curry
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.39 (194 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Przekąski

Steki z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kalafiora usunąć liście i głąba,opłukać.
    Włożyć do wrzątku,dodać sok z cytryny oraz szczyptę cukru.
    Gotować 10 minut,wyjąć,ostudzić.
  • 2. Ostudzony kalafior pokroić na plastry o grubości 1 cm.
    Oprószyć je z obu stron solą i pieprzem.
    Jajka rozkłócić w głębokim talerzu w osobnym naczyniu wymieszać mąkę z bułką tartą i sporą szczyptą curry.
    Plastry kalafiora za nurzać w jajkach,a potem w panierce.
    Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować