SPRELLE - słodkie, włoskie przegryzki

4.25 (4 ocen)

  • 25 min

Robi się je błyskawicznie i niesamowicie uzależniają!Gwarantuję, że będziecie chrupać jedno za drugim.Świetnie smakują oprószone cukrem pudem albo np. moczone w gorącej czekoladzie.

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka pszenna - 250 g
    * cukier puder - 45 g
    * miękkie masło - 17 g
    * jajko - 2 szt
    * wanilia - 1 laska
    * smalec do smażenia
    * sól - 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Sprelle - słodkie, włoskie przegryzki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mąkę, cukier, masło, jajka, ziarenka wanilii i sol miksujemy ( np. hakiem ),przykrywamy folią, odstawiamy na ok. 30 minut.

    Całość rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm i za pomocą radełka wycinamy ok. 3 cm paseczki.

    Wrzucamy po kilka sztuk do bardzo mocno rozgrzanego smalcu i smażymy na rumiano.

    Odsączamy na ręczniku, posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować