Kulki serowe

4.31 (235 ocen)

  • 60 min

Takie kulki serowe smażyła moja mama. Teraz robię ja dla mojej rodziny. Wykonuje się bardzo szybko. Moim wnukom bardzo smakują i szybko znikają ze stołu. Polecam . Smacznego!

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg sera (twaróg)
    2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    4 jajka
    1 łyżeczka sody
    1 łyżka octu lub spirytusu
    1 cukier waniliowy
    1 l oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.31 (235 ocen)

Zobacz również:

Desery Kulki Ser

Kulki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser przekręcić przez maszynkę. Jajka roztrzepać z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z sodą, cukier waniliowy, wymieszać. Na samym końcu dodać ocet. Razem wszystko wymieszać. Powstałe ciasto jest lepiące. Należy ręce zwilżyć wodą, wyrabiać małe kulki . Do garnka wlać olej, dobrze rozgrzać. Na gorący tłuszcz wrzucić kulki i smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować