Spaghetti w kremowym sosie śmietanowym z kurkami i polędwiczką wieprzową. Doprawione ziołami włoskimi oraz moja ulubioną , aromatyczna natką pietruszki. Smakuje wyśmienicie.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Spaghetti z polędwiczką wieprzową i kurkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/31/9d4ccbd5be234fe22b46fa38221f25b6caf4ce47.jpeg44963000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/spaghetti-z-poledwiczka-wieprzowa-i-kurkami-13
300g makaronu spaghetti
1 polędwiczka wieprzowa (ok.500g.)
250g. mrożonych ,krojonych kurek ( w sezonie najlepiej zastąpić świeżymi)
200 ml śmietanki 30 %
1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka ziół włoskich
sól , pieprz
olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Spaghetti z polędwiczką wieprzową i kurkami
1.
Makaron ugotować al dente wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju rzepakowego.
Odcedzić , pozostawić na durszlaku.
2.
Polędwiczkę , umyć , osuszyć na ręczniku papierowym oraz oczyścić z błonek.
Mięso pokroić w cienkie plastry.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowym , ułożyć polędwiczkę , oprószyć solą i pieprzem.
Smażyć na rumiano z obu stron.
3.
Dodać kurki ( nie rozmrażać) dusić do odparowania większości płynu.
4.
Wlać słodką śmietankę , doprawić ziołami włoskimi , solą i pieprzem.
Dusić do zgęstnięcia sosu.
5.
Wyłączyć gaz ,do sosu dodać makaron oraz natkę pietruszki.
Danie dokładnie wymieszać.
Podawać od razu po przygotowaniu.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze