Makaron ryżowy z polędwiczką wieprzową

4.5 (179 ocen)

  • Dla 4 osób

Przygotowując tę potrawę, pierwszy raz przygotowywałam makaron ryżowy. Danie jest szybkie i proste, a przepyszne!

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
    250 g pomidorków koktajlowych
    250 g makaronu ryżowego
    2 średnie marchewki
    3 ząbki czosnku
    olej sezamowy
    sos sojowy
    łyżka sezamu
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Makaron ryżowy z polędwiczką wieprzową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę oczyścić i pokroić w paski. Czosnek posiekać drobniutko i dodać do polędwiczki. Dodać także dwie łyżki sosu sojowego i półtorej łyżki oleju sezamowego. Odstawić na godzinę do zamarynowania.
  • 2. Pod koniec czasu marynowania pokroić marchewkę w słupki. Pomidorki przekroić na połówki. Rozgrzać w woku trochę oleju. Wrzucić marchewki i smażyć do zrumienienia ich. Odłożyć je na bok.
  • 3. Makaron przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Rozgrzać w woku trochę oleju. Krótko smażyć polędwiczki - 2-3 minuty. Dorzucić sezam, makaron i marchewki. Doprawić sosem sojowym. Chwilę smażyć, cały czas mieszając, dodać pomidorki, po chwili zdjąć z ognia. Podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować