Sos ranczerski

5 (1 ocen)

  • 2 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sos,którego nie może zabraknąć na rodzinnych spotkaniach. Idealny do wszystkiego: frytek,chipsów,mięs. Sprawdzi się również jako dip do świeżych warzyw. Mogłabym jeść go łyżkami.
Moja rodzina go pokochała a przede wszystkim jest zdrowy i smakuje dużo lepiej niż co niektóre sklepowe propozycje.

  • 2 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki majonezu,
    4 duże łyżki śmietany 12%
    Łyżeczka czosnku suszonego
    Łyżeczka pieprzu świeżo mielonego
    1/3 łyżeczki soli
    Łyżeczka suszonego koperku
    Łyżeczka suszonej pietruszki
    1/3 łyżeczki chili
    Łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dip

Sos ranczerski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki razem mieszamy i czekamy z 15 min aż się przegryzą. Moja uwaga jest taka aby nie przesadzać z ilością soli. Nie dosalać, poczekać aż się przegryzie.
    Dip idealny do chipsów, naczosów, mięs, a nawet sałatek.

Porady

Niejednego niejadka zachęci do posiłków. Ja mogłabym jeść go łyżkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana Koperek Szczypiorek Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować