REKLAMA

Sos szczypiorkowy

wyświetlono: 3760 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Smaczny i szybki w przygotowaniu sos na bazie jogurtu greckiego ze szczypiorkiem w roli głównej. Sprawdzi się jako dodatek do wielkanocnych potraw, ale i na co dzień - nie tylko od święta.

opublikowany: 14.05.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kopiastych łyżek posiekanego szczypiorku
    400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Ocena:

(średnia 4.49 z 171 głosów)

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Sos szczypiorkowy 1. Szczypiorek wymieszać z papryką w proszku oraz szczyptą soli i pieprzu. Pozostawić na ok. 10 min.
    Jogurt wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny, dołożyć szczypiorek i ponownie wymieszać, po czym ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE