Szybka i prosta przekąska. Idealna dla niespodziewanych gości.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
2-3 łyżki pikantnego ketchupu
bazylia, czosnek ( granulowany lub wyciśnięty ząbek)
ok 8-10 plasterków dowolnej szynki
ok 8-10 plasterków sera żółtego
Ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować ketchupem wymieszanym z bazylią i czosnkiem. Następnie wyłożyć plasterki sera żółtego, a na ser - plasterki szynki. Zaczynając od dłuższej krawędzi ciasto należy zwinąć w roladę. Pokroić roladę na plasterki o grubości ok 2 cm. Układać je na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok 15- 2o minut. Pyszne na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)
Komentarze