Ślimaczki z ciasta francuskiego

4.5 (149 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka i prosta przekąska. Idealna dla niespodziewanych gości.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2-3 łyżki pikantnego ketchupu
    bazylia, czosnek ( granulowany lub wyciśnięty ząbek)
    ok 8-10 plasterków dowolnej szynki
    ok 8-10 plasterków sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować ketchupem wymieszanym z bazylią i czosnkiem. Następnie wyłożyć plasterki sera żółtego, a na ser - plasterki szynki. Zaczynając od dłuższej krawędzi ciasto należy zwinąć w roladę. Pokroić roladę na plasterki o grubości ok 2 cm. Układać je na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok 15- 2o minut. Pyszne na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować