Ślimaczki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 1881 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Szybka i prosta przekąska. Idealna dla niespodziewanych gości.

MagdalenaS
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
2-3 łyżki pikantnego ketchupu
bazylia, czosnek ( granulowany lub wyciśnięty ząbek)
ok 8-10 plasterków dowolnej szynki
ok 8-10 plasterków sera żółtego

Sposób przygotowania przepisu:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

  • 1. Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować ketchupem wymieszanym z bazylią i czosnkiem. Następnie wyłożyć plasterki sera żółtego, a na ser - plasterki szynki. Zaczynając od dłuższej krawędzi ciasto należy zwinąć w roladę. Pokroić roladę na plasterki o grubości ok 2 cm. Układać je na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok 15- 2o minut. Pyszne na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieprzekąskaimprezasylwesterna słono

Komentarze

Podobne przepisy

Francuskie ślimaczki z sosem śmietanowo-koperkowym

Dodane przez: Martyna1991

Francuskie ślimaczki z sosem śmietanowo-koperkowym

Nieodłączna przystawka podczas...

szasz

Dodane przez: Habibi Chi

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Bardzo efektowny i smaczny sposób...

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Dodane przez: Kasia_S

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i...

super szybka przekąska na małe...

Pierożki z ciasta francuskiego

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Pierożki z ciasta francuskiego

W połączeniu z czerwonym barszczykiem...

Ślimaczki francuskie marchewkowo-serowe

Dodane przez: justi2401

Francuskie ślimaczki marchewkowo-serowe

Ślimaczki z ciasta francuskiego...

"Marchewki" z ciasta francuskiego

Dodane przez: Ewa_G

"Marchewki" z ciasta francuskiego

Bardzo prosta, aczkolwiek zadziwiająco...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE