Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką

5 (183 ocen)

Pomysł na szybką i smaczną przekąskę na impreze :)

Składniki:



  • 1 płat ciasta francuskiego
    8 pieczarek
    8 plastrów szynki
    100 g sera żółtego
    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    garść świeżej bazylii
    1 łyżka wody

Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koncentrat wymieszać z wodą i posiekaną bazylią.
    Ciasto francuskie posmarować koncentratem,ułożyć na całości obrane i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki,szynke i starty ser. Zawinąć w rulon i pokroić w plastry około 2 cm. Ślimaczki okładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pieczarki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować