Ślimaczki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 312 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna zarówno na ciepło, jak i na zimno przekąska z ciasta francuskiego. Do tego ekspresowa w przygotowaniu. Możemy dać w środek, co aktualnie posiada lodówka :) i tak zawsze wyjdzie pysznie!

IMAG5432
  • 15 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

- ciasto francuskie
- ser żółty w plastrach
- plastry boczku wędzonego parzonego
- cebulka
- 2 ogórki kiszone
- pikantny sos do posmarowania

Sposób przygotowania przepisu:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

  • ślimaczki1. Ciasto francuskie posmarowane swoim pikantnym sosem z dyni, papryki, cebuli itd, (można użyć dowolnego sosu, byle był pikantny) na to plastry żółtego sera, na to plastry boczku parzonego wędzonego, cienko pokrojona cebulka, ogórek kiszony, posypane pieprzem. Zwijamy w rulon, pomagamy sobie papierem, na którym jest ciasto. Następnie kroimy w paski ok. 2cm i na kilka minut do piekarnika ( 180'C góra-dół), do zarumienienia ciasta.

Porady

Podawać z ulubionym sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ślimaczki z ciasta francuskiegozawijaski z ciasta francuskiego

Komentarze

Podobne przepisy

Francuskie ślimaczki z szynką i parmezanem

Dodane przez: Joanna Kryla

Francuskie ślimaczki z szynką i parmezanem

Paczkę ciasta francuskiego staram...

Ślimaczki feancuskie

Dodane przez: tatalia

Francuskie ślimaczki

Szybka przekąska idealna zarówno...

szasz

Dodane przez: Habibi Chi

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Bardzo efektowny i smaczny sposób...

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Dodane przez: Kasia_S

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i...

super szybka przekąska na małe...

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i boczkiem

Dodane przez: Di bloguje

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i...

To świetna przekąska nie tylko...

Pierożki z ciasta francuskiego

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Pierożki z ciasta francuskiego

W połączeniu z czerwonym barszczykiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE