Ślimaczki z ciasta francuskiego

4.5 (167 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Błyskawiczna przekąska!

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    7 suszonych pomidorów
    1/2 opakowania sera feta
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwinąć ciasto francuskie. Rozsmarować na całości ser feta.
  • 2. Pomidory drobno pokroić i równomiernie rozłożyć na serze.
  • 3. Całość zwinąć. Pokroić na plastry.
  • 4. Ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 20 minut.

Porady

Przed pieczeniem wierzch można posmarować białkiem lub wodą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować