Śledzie z jabłkiem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Śledzie z dodatkiem warzyw i jabłka z dodatkiem soku z cytryny i oleju. Doprawione świeżym pieprzem – smakują super. Są zdrowe, naturalne i domowe.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 duże płaty śledziowe
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    Kawałek białej części pora (5 cm)
    1 winne jabłko
    3 średnie ogórki korniszony
    1 łyżka soku z cytryny
    4 łyżki oleju rzepakowego
    Świeżo zmielony pieprz do smaku
    Plastry cytryny do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z jabłkiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: płaty śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, osączyć, pokroić w 1 cm paski, Pora opłukać, pokroić w drobna kostkę, sparzyć na sitku wrzątkiem. Jabłko obrać, pokroić w kostkę skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w kostkę.
    Do miski przełożyć pokrojone składniki, oprószyć pieprzem, zalać olejem, wymieszać. W salaterce ułożyć paski śledzi, przykryć pokrojonymi składnikami, odstawić na minimum 4 godziny do lodówki. Przed podaniem wszystkie składniki wymieszać, udekorować plastrami cytryny.

Porady

1.ogórki korniszony można zastąpić kiszonymi, należy je obrać ze skórki. 2.sałatkę można dodatkowo doprawić mielona kolendrą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Śledzie Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować