Śledzie w sosie pomidorowym po tatarsku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Śledzie w sosie pomidorowym po tatarsku

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych z zalewy octowej
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka cukru
    szczypta chili
    6 łyżek oleju
    1 cebula
    2 jajka na twardo
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzie w sosie pomidorowym po tatarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kostkę, cebulę siekamy w drobną kostkę i mieszamy ze śledziem.
    Składniki sosu wkładamy do blendera i ubijamy na jednolity sos, mieszamy ze śledziami i przekładamy do salaterki. Na wierzchu posypujemy drobno posiekanymi jajkami. Dekorujemy natką pietruszki lub koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować