Śledzie w sosie pomidorowym

4.4 (192 ocen)

Polecam pyszne śledzie z cebulką w sosie pomidorowym .

Składniki:

  • 0,5 kilograma filetów śledziowych

    2-3 cebule

    4 łyżki oleju

    3 łyżki koncentratu pomidorowego

    2 łyżki ketchupu pikantnego

    Słodka i ostra papryka

    Sól,pieprz

    Cukier

    1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

4.4 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki Sos pomidorowy

Śledzie w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2-3 godzimy.Odsączamy z nadmiaru z nadmiaru wody,kroimy na mniejsze kawałki.Cebulę kroimy w krążki i odsmażamy na oleju.Smażymy do momentu aż cebula się zeszkli.Dodajemy koncentrat pomidorowy,ketchup,ocet i doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką,solą ,pieprzem i cukrem.Smażymy jeszcze przez 5 minut ciągle mieszając.Do ostudzonego sosu dodajemy śledzie i delikatnie mieszamy.Przekładamy do miski,przykrywamy i wstawiamy do lodówki .

Porady

Śledzie najlepiej smakują po dwóch dniach .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować