Śledź po tatarsku

4.5 (192 ocen)

  • 10 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Śledzia można przygotować na milion sposobów. Zachwycaja smakiem I wygladem na światecznym stole , ale też jako inna kolacja czy poczęstunek dla gości.

  • 10 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety śledziowe
    1 duża cebula
    0,5 puszki groszku konserwowego
    4 ogórki konserwowe
    Mały słoiczek grzybków w occie( najlepiej swoich)
    2 łyżki czubate majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    Sól , cukier, pieprz do smaku
    SKŁADNIKI NA ZALEWE
    0,5 l wody
    1 łyżeczka cukru
    3 łyżki octu
    5 ziarenek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Śledź po tatarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia zalewamy zwykłą zimną wodą na okoł 2/3 godzin , aby się wymoczył . W tym czasie przygotowyjemy zalewę. Wode zagotowujemy z cukrem octem I zielem angielskim. Po zupełnym wystygnieciu przekładamy wymoczone śledzie na okolo 2/3 godzin do zalewy octowej.
    Majonez ze śmietaną łaczymy. Cebulę obieramy I kroimy w drobna kostke tak samo ogórka I grzybki . Groszek odcedzamy I wszystkie skladniki razem mieszamy . Doprawiamy solą, cukrem I pieprzem do smaku . Śledzie odcedzamy I kroimy w drobne paseczki I przekładamy do przygotowanego sosu mieszamy .
    Gotowe smacznego.

Porady

Śledzie najlepiej przygotowac za dnia , aby przez noc wszystko ze sobą sie przegryzło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Śledzie Śmietana Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować