Śledź po tatarsku

  • wyświetlono: 1345 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Śledzia można przygotować na milion sposobów. Zachwycaja smakiem I wygladem na światecznym stole , ale też jako inna kolacja czy poczęstunek dla gości.

karolinajedynak24
  • 5 porcje
  • 600min
  • Łatwy

Składniki

4 filety śledziowe
1 duża cebula
0,5 puszki groszku konserwowego
4 ogórki konserwowe
Mały słoiczek grzybków w occie( najlepiej swoich)
2 łyżki czubate majonezu
2 łyżki śmietany 18%
Sól , cukier, pieprz do smaku
SKŁADNIKI NA ZALEWE
0,5 l wody
1 łyżeczka cukru
3 łyżki octu
5 ziarenek ziela angielskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Śledź po tatarsku

  • 1. Śledzia zalewamy zwykłą zimną wodą na okoł 2/3 godzin , aby się wymoczył . W tym czasie przygotowyjemy zalewę. Wode zagotowujemy z cukrem octem I zielem angielskim. Po zupełnym wystygnieciu przekładamy wymoczone śledzie na okolo 2/3 godzin do zalewy octowej.
    Majonez ze śmietaną łaczymy. Cebulę obieramy I kroimy w drobna kostke tak samo ogórka I grzybki . Groszek odcedzamy I wszystkie skladniki razem mieszamy . Doprawiamy solą, cukrem I pieprzem do smaku . Śledzie odcedzamy I kroimy w drobne paseczki I przekładamy do przygotowanego sosu mieszamy .
    Gotowe smacznego.

Porady

Śledzie najlepiej przygotowac za dnia , aby przez noc wszystko ze sobą sie przegryzło.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

majonezśledziesos tatarskiogórki konserwoweśmietanakolacjagrzybki w occieŚwieta.

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka faszerowana po meksykańsku

Dodane przez: Jaga85

Papryka faszerowana po meksykańsku

Jeśli ktoś jeszcze nie przygotowywał...

Młode ziemniaki po śródziemnomorsku

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Młode ziemniaki po śródziemnomorsku

Można je zrobić na wieczorne spotkanie...

Śledzie

Dodane przez: MagdalenaS

Śledzie po kaszubsku

Tradycyjny świąteczny przepis na...

Śledzik

Dodane przez: jozefkrusa

Śledziki po Łochowsku

Pyszne śledziki na każdą okazję

Sajgonki po Polsku

Dodane przez: Michał Ciecierski

Sajgonki po Polsku

Sajgonki to danie Azjatyckie....

ogórki malosolne

Dodane przez: izaa_a

ogórki małosolne po rosyjsku (bez wody)

.ten sposób przygotowywania ogórków...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE