Śledzie w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Śledzie w sosie musztardowym

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g śledzi z zalewy octowej
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    3 łyżki musztardy francuskiej
    3 łyżki octu winnego (jabłkowego)
    3 z łyżki cukru
    pół szk oleju
    pęczek kopru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę wymieszać w naczyniu z octem i cukrem, ucierać jak majonez dodając po łyżce olej aż do zużycia, na koniec dodajemy posiekany koperek i pokrojone w kostkę śledzie. Mieszamy i przekładamy do salaterki, przed podaniem na kilka godzin odstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować