Śledzie w sosie musztardowym

4.5 (193 ocen)

Bardzo dobre śledziki w sosie musztardowym. Idealne na święta ale i na co dzień. Bardzo pasuje do nich żytni chleb na zakwasie

Składniki:

  • 300 g śledzi
    1 łyżka jogurtu greckiego
    3 łyżki majonezu
    4 łyżeczki musztardy Dijon
    10 cm pora
    Czarny pieprz
    1 płaska łyżeczka zielonej czubricy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucić łyżkę jogurtu, 3 łyżki majonezu oraz 4 łyżeczki musztardy. Wsypać sporą ilość pieprzu oraz zieloną czubricę.

    Por umyć, osuszyć i posiekać w krążki. Dodać do sosu, zamieszać.

    Śledzie osączyć. Pokroić w kawałeczki. Wrzucić do miski.

    Dokładnie wszystko wymieszać i włożyć do lodówki przynajmniej na noc, chociaż lepsze są po całej dobie w lodówce. Po tym czasie wyłożyć śledziki na półmisek i podawać z chlebem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować