Siekana pasta z grzybów

0 (0 ocen)

Pasta jest idealna do tostów, zapiekanek czy jako farsz do pasztecików.

Składniki:

  • 1 kg obgotowanych opieniek
    2 cebule
    20 dag masła
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Siekana pasta z grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0swkw9f 1. Opieńki po obgotowaniu dokładnie odcedzić z wody i przy pomocy robota posiekać, ale nie na mus !! mają być wyczuwalne cząstki grzybów.
  • image-229sjrb 2. Masło rozpuścić na patelni i zrumienić na nim pokrojoną w kostkę cebulę
    do podsmażonej cebuli dodać grzyby, dosypać do nich 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku na małym gazie często mieszając smażyć grzyby około 20 minut. Po tym czasie do grzybów dodać koncentrat pomidorowy
  • 3.
    i mieszając smażyć jeszcze 15 minut na koniec doprawić solą i pieprzem, przełożyć do małych słoiczków
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować