Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ślimaczki z ciasta francuskiego to pyszna i prosta propozycja na przekąskę, przystawkę, piknik czy imprezę. Zawinięte z serem żółtym i ketchupem z ziołami i przyprawami. Ładnie też prezentują się na talerzu. Z tej receptury wychodzą 2 spore blaszki. Bardzo polecam.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    25 dag sera żółtego
    pikantny ketchup ( około pół szklanki )
    czosnek suszony według uznania
    papryka słodka według uznania
    oregano suszone według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ketchup mieszamy z czosnkiem, papryką i oregano. Ser żółty ścieramy na tartce o drobnych oczkach.
  • 2. Ciasta wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i zastawiamy na 10 minut. Następnie rozsmarowujemy ketchup i posypujemy serem startym. Zwijamy jak roladę, a następnie kroimy w plasterki.
  • 3. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20 minut.
  • 4. Upieczone podajemy. Smakują na ciepło jak i na zimno.

Porady

Z tej receptury wychodzi 2 spore blaszki. Można dodać ulubionych ziół i przypraw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować