SERNIK Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM ( ZAGĘSZCZONYM )

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mam dla was dziś przepis na wyjątkowy w smaku sernik, po przepis zapraszam na mój blog gdzie wszystko będzie szczegółowo opisane a także będą zdjęcia z dokładnością co i jak wykonać

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek rozmiar M,
    1 kg twarogu w wiaderku,
    1 mleko skondensowane zagęszczone 530 g,
    2 budynie śmietankowe 40 g każdy
    dodatkowo :

    2 łyżki cukru pudru,
    2 łyżki soku z cytryny,
    1 szczypta soli drobnej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik z mlekiem skondensowanym ( zagęszczonym ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik 1. Żółtka oddzielić od białek a następnie białka ubić ze szczyptą soli na sztywno po chwili dodać cukier puder i ubijać aż będzie lśniąca, na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Składniki powinny być o temperaturze pokojowej
  • sernik 2. W misce której mamy żółtka dodać twaróg, mleko skondensowane oraz budynie i zmiksować, po zmiksowaniu dodać ubite białka i wymieszać łyżką
  • sernik 3. Masę przelać do formy 32/25 wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego ustawionego na 170 stopni i piec 40 minut ( na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą a blaszkę ustawić na drugiej półce ) po 40 minutach zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec 35 minut
  • sernik 4. Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko skondensowane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować