Mam dla was dziś przepis na wyjątkowy w smaku sernik, po przepis zapraszam na mój blog gdzie wszystko będzie szczegółowo opisane a także będą zdjęcia z dokładnością co i jak wykonać
10 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
6 jajek rozmiar M,
1 kg twarogu w wiaderku,
1 mleko skondensowane zagęszczone 530 g,
2 budynie śmietankowe 40 g każdy
dodatkowo :
Sernik z mlekiem skondensowanym ( zagęszczonym ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka oddzielić od białek a następnie białka ubić ze szczyptą soli na sztywno po chwili dodać cukier puder i ubijać aż będzie lśniąca, na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Składniki powinny być o temperaturze pokojowej
2.W misce której mamy żółtka dodać twaróg, mleko skondensowane oraz budynie i zmiksować, po zmiksowaniu dodać ubite białka i wymieszać łyżką
3.Masę przelać do formy 32/25 wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego ustawionego na 170 stopni i piec 40 minut ( na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą a blaszkę ustawić na drugiej półce ) po 40 minutach zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec 35 minut
4.Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Komentarze