Sernik z mlekiem skondensowanym

4.47 (173 ocen)

sernik z dodatkiem tego mleka jest obłędny w smaku

Składniki:

  • 1 kilogram sera twarogowego śmietankowego
    2 budynie śmietankowe na 0,5 litra mleka
    150 gram herbatników petit-beurre
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533 gramy)
    5 jajek
    0,5 szklanki cukru
    1 szklanka śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

4.47 (173 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z mlekiem skondensowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser twarogowy przełożyć do miski. Dodać cukier i utrzeć mikserem. Cały czas ubijając dodać jajka i proszek budyniowy. Do masy serowej wlać mleko skondensowane. Wymieszać. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki petit-beuerre. Na herbatniki wylać masę serową. Ciasto piec 1 godzinę w 160 - 180 st C lub do tzw "suchego patyczka". Po upieczeniu dobrze ostudzić. Na wierzchu ułożyłam kwiatki cukrowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować