Sernik z mlekiem skondensowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Włączyć piekarnik na 180°C. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wsypać zmielone ciastka.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
W misce umieść twaróg, żółtka, budynie w proszku i puszkę mleka. Wymieszać bardzo krótko. Za pomocą łyżki delikatnie wmieszać ubite białka. Masę przelać na ciasteczka, dodać wiśnie i resztę masy. Piec przez 30min w temperaturze 180°C, następnie zmniejszyć do 150°C i piec 40min. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić tam sernik do całkowitego ostygnięcia.
Ciastka i wiśnie można pominąć, mi zostały więc wykorzystałam . Wiśnie były z nalewki
Porady
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Komentarze