Sernik z mlekiem skondensowanym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Cudownie puszysty i wilgotny sernik, niczym chmurka...

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1kg twarogu na sernik z wiaderka
    - 6 jajek
    - 2 budynie waniliowe
    - puszka mleka skondensowanego

    Dodatkowo:
    - wiśnie
    - zmielone ciastka Oreo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik z mlekiem skondensowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włączyć piekarnik na 180°C. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wsypać zmielone ciastka.
    Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
    W misce umieść twaróg, żółtka, budynie w proszku i puszkę mleka. Wymieszać bardzo krótko. Za pomocą łyżki delikatnie wmieszać ubite białka. Masę przelać na ciasteczka, dodać wiśnie i resztę masy. Piec przez 30min w temperaturze 180°C, następnie zmniejszyć do 150°C i piec 40min. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić tam sernik do całkowitego ostygnięcia.

    Ciastka i wiśnie można pominąć, mi zostały więc wykorzystałam . Wiśnie były z nalewki

Porady

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować