Sernik w gofrach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

gofry w innej odsłonie

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • gofry


    4 jajka
    3/4 szkl cukru

    pół szkl oleju rzepakowego

    pół szkl mleka

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    2 szkl mąki

    aromat lub cukier waniliowy



    masa serowa

    1 kg sera sernikowego z wiaderka

    1 szkl cukru

    1 cytryna

    skórka otarta z cytryny

    ok 6 łyżeczek żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sernik na zimno

Sernik w gofrach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mleko i olej oraz stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto powinno być gęste . Pieczemy gofry i studzimy je ustawiając pionowo by para wyszła z kazdej strony.

    Dno tortownicy wykładamy goframi.

    żelatynę rozpuszczamy w ok 0,5 szkl gorącej wody. Ser przekładamy do miski , dodajemy cukier , sok z cytryny i otartą skórkę z cytryny, ubijamy mikserem przez chwilę do uzyskania jednolitej masy i napowietrzenia jej. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i tężejącą masę wykładamy na gofry w tortownicy. Przykrywamy sernik goframi i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (1 ocen)

Gotowany sernik w gofrach

To może cię zainteresować