Gotowany sernik w gofrach

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

sernik

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła
    200 g cukru

    cukier waniliowy

    1 kg twarogu ( z wiaderka)

    4 jajka

    200 ml mleka

    2 budynie waniliowe



    12 gofrów .. w zależności od potrzeb i rozmiaru gofrów
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Gotowany sernik w gofrach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i cukier podgrzewamy do rozpuszczenia, dodajemy twaróg, jajka i podgrzewamy ciągle mieszając. Budyń mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy. Ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy ok 3 min, gorącą masą

    Gofry układamy na dnie formy. Wylewamy sernik , równamy powierzchnię i układamy gofry na górze lekko przyciskając. Dekorujemy po sastygnięciu , posypką , cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować