Sernik na zimno, podwójnie krówkowy z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód- Blachę 30x40 wyłożyć papierem do pieczenia, dosyć wysoko. Poukładać ściśle herbatniki.
2.budyń- Na mleku z cukrem ugotować budyń. Odstawić i wmieszać tam masło. Przestudzić do letniego, często mieszając. Wylać równomiernie do blachy i rozsmarować.
3.Poukładać ciasteczka i blachę schłodzić.
4.masa- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Ser zmiksować z jogurtem, śmietanką, Kajmakiem i cukrem pudrem do puszystego. Na koniec dolewać trochę ciepłą żelatynę, ale nie za gorącą ani za zimą. Cały czas miksując, ale nie za długo. Wylać do blachy równomiernie po ciasteczkach.
5.Posypać tartą czekoladą i ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce.
6.Kroić, ciepłym i ostrym nożem. Ciasto przechowywać w lodówce.
Komentarze