Sernik na zimno z masą budyniowo-krówową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód- Ciastka poukładać na spód blaszki 30x40 cm.
2.masa 1- Ugotować budynie na mleku. Zdjąć z palnika, dodać galaretkę i mieszać do jej rozpuszczenia. Dodać też masę Kajmakową i dobrze wymieszać . Trochę przestudzić i wylać na ciastka w blaszce i rozsmarować. Jak masa przestygnie to jeszcze na trochę schłodzić w lodówce.
3.masa 2- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Zmiksować śmietankę z pudrem cukrem, dodając porcjami ser. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wylać na masę budyniową i rozsmarować.
4.Na górze, poukładać ciasteczka i sernik przetrzymywać w lodówce.
Komentarze