PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sernik na zimno "Jajko Sadzone"https://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/52/sernik-na-zimno-jajko-sadzone.jpeg41282322http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-na-zimno-jajko-sadzone
2 duże puszki brzoskwiń
2 opakowania żelatyny 60 g do deserów
syrop z brzoskwiń NIE WYLEWAĆ
1 opakowanie galaretki krystalicznej
500 ml wrzątku - do rozpuszczenia galaretki
1 kg sera w wiaderku
1 opakowanie herbatników 200 g
Sposób przygotowania przepisu:
Sernik na zimno "Jajko Sadzone"
1.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy na dnie herbatniki. Syrop z brzoskwiń wlewamy do rondelka i stawiamy na małym ogniu by nam się dość dobrze zagrzał. Do gorącego syropu wsypujemy żelatynę deserową i mikserem dokładnie mieszamy aż całkowicie się rozpuści.
Ser z wiaderka przekładamy do głębokiej miski i miksując wlewamy powoli letni syrop z rozpuszczoną w nim żelatyną. Gotową masę wylewamy do blaszki wyłożonej na spodzie herbatnikami. Na wierzch wyrównanej masy serowej układamy połówki brzoskwiń - przecięciem do dołu a wypukłą stroną do góry. Wkładamy ostrożnie do lodówki na ok. 2 godz do stężenia. Między czasie rozpuszczamy krystaliczną galaretkę w proporcjach podanych na opakowaniu. Przestygniętą galaretkę delikatnie wylewamy na wierzch masy stężałej masy serowej z brzoskwiniami. Ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 2 godz do stężenia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze