
Dodane przez: Ania321
Serniki to ulubione ciasta w moim domu i piekę je bardzo często. Dzisiejsza moja propozycja to śmietankowy na daktylowo-migdałowym spodzie z polewą kawową. Wygląda rewelacyjnie, a smakuje obłędnie. Idealny na każda okazję :)
beciiaaa
Sernik na daktylowo-migdałowym spodzie z pianką kawową
Porady
1. Śmietana aby nam się ładnie ubiła musi być dobrze schłodzona. Najczęściej wkładam ją na chwilę do zamrażarki (ok. 20min). Miskę i końcówki od miksera również chłodzę wkładając je na około 20-30 min do zamrażarki.
2. Jeśli używamy sera z wiaderka który jest dość rzadki to dodajemy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej. Jeśli ser jest gesty to mąka nie jest konieczna.
Dodane przez: JustKuchcik
Ciasto pełne zbóż i bakalii. Słodkie...
Dodane przez: ankad21
Nie sądziłam ,że kasza jaglana...
Dodane przez: Patrycja33
Jesienny sernik z jabłkami na orzechowym...
Dodane przez: Ewelina Marcin
Puszysty sernik, w którym smak...
Komentarze