Mix sałat z tuńczykiem, awokado, oliwkami, pomidorami i mozzarellą

5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Pyszna, zdrowa, kolorowa i szybka do przygotowania. Idealna zarówno na kolacje jak i lekki obiad. Sprawdzi się również podczas rodzinnych spotkań.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 2 garści mixu sałat,
    • puszka tuńczyka w kawałkach ( u mnie w oleju),
    • dojrzałe awokado,
    • kilka oliwek,
    • kulka sera mozzarella,
    • 1 pomidor,
    • kawałek cukinii,
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • odrobina soku z cytryny,
    • świeżo mielony pieprz i sól do smaku,
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Mix sałat z tuńczykiem, awokado, oliwkami, pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka wyciągamy z oliwy. Mozzarelle kroimy w większą kostkę. Pomidorka kroimy na kawałki. Cukinię ścieramy na tarce warzywnej na nitki lub drobno kroimy. Wszystkie składniki układamy na talerzu, polewamy oliwą z oliwek i odrobiną soku z cytryny. Przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować