Sernik na cieście czekoladowym z borówką i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Roztopić masło z cukrem, zdjąć z palnika i rozpuścić w nim czekolady. Odstawić do wystygnięcia, często przemieszać. Żółtka rozkłócić i wmieszać do masła czekoladowego. Białka ubić z cukrem waniliowym. Mąkę przesiać z proszkiem, wlać masę czekoladową i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Potem stopniowo dodawać ubite białka i wymieszać, ale nie długo. Przelać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
2.masa- Zmiksować jajka z cukrem a potem serem. Przesiać budynie i ponownie zmiksować. Wyłożyć na ciasto i rozsmarować.
3.owoce-Umytą i osuszoną borówkę, porozrzucać po serze. (Można więcej gram dodać, ja akurat taką resztkę miałam, niektóre ogromne.)
4.kruszonka- Zmiksować masło z cukrem a potem mąką na żwirek. Rozsypać do blaszki.
5.Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem, przez sitko.
Komentarze