Sernik kładziony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE CIASTA -WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAGOTOWAC .ODLAC PÓŁ SZKLANKI (POZOSTAWIC DO POLANIA CIASTA)A RESZTE MASY OSTUDZIC.DO OSTUDZONEGO DODAC 4 ŻÓŁTKA , 1,5 SZKLANKI MĄKI ,2 ŁYZECZKI SODY OCZYSZCZONEJ .Z BIAŁEK UBIC PIANE I DODAC DELIKATNIE DO MASY .
2.MARGARYNE UTRZEC Z CUKREM DODAC ŻÓŁTKA I TWARÓG .WSZYSTKO DOBRZE UTRZEC NA PUSZYSTA MASE I DODAC UBITĄ PIANE .CIASTO WYŁOZYC NA BLACHE WYŁOZONA PERGAMINEM I KŁASC KUPKAMI MASE SEROWA .PIEC W PIEKARNIKU PRZEZ 1 GODZ W TEMP.180'C .GOTOWE CIASTO POLAC POLEWA
Komentarze