Kurczak w panierce panko

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Udka podane w tej wersji smakują wyśmienicie i są chrupiące .

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 szt podudzia z kurczaka
    1/2 szklanki mleka
    10 dag mąki
    sól
    pieprz
    1 jajko
    szczypta gałki muszkatołowej

    Olej do smażenia
    Panierka panko
    Mąka do panierowania
    1 jajko do panierowania

    Marynata do mięsa
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    Sól
    Pieprz
    1 łyżeczka sosu sojowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kurczak w panierce panko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie marynaty
    Wszystkie składniki wymieszać w misce i zamarynować podudzia. Włożyć do lodówki na ok 3 godz lub całą noc .
  • Kurczak w panierce panko 2. Przygotowanie ciasta naleśnikowego
    Do miski wlać mleko dodać jajka i roztrzepać. Następnie dodać mąkę, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową .Ciasto wymieszać (ciasto powinno być gęste) .W gotowym obtaczać kurczaka . Następnie obtoczyć w mące .
  • Kurczak w panierce panko 3. Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku.
  • Kurczak w panierce panko 4. Następnie obtoczyć w panierce panko
  • Kurczak w panierce panko 5. Gotowe panierowane kurczaki smażymy na głębokim oleju.

Porady

Kurczaka można również panierować w płatkach kukurydzianych (pokruszonych)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować