Schab z pieczarkami

4.25 (4 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, danie jest proste w przygotowaniu a jego niebiański smak skusi każdego.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1 kg pieczarek
    • 200g przecieru pomidorowego
    • 1 cebula
    • 3 ząbki czosnku
    • Olej do smażenia
    • 3 łyżeczki musztardy
    • Mąka pszenna do panierki
    • Sól
    • Pieprz
    • Papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony

Schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję w grubsze plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, obtaczam mące i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju
  • sos 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na oleju na większej patelni. Do cebuli dodaję obrane, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę mieszając dziesięć minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą, dodaję przecier pomidorowy oraz musztardę. Wszystko podlewam jedną szklanką wody, doprawiam papryką ostrą, chwilę gotuję i łączę z mięsem.
  • danie 3. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować