Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, danie jest proste w przygotowaniu a jego niebiański smak skusi każdego.
50 min
Dla 7 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 kg pieczarek
• 200g przecieru pomidorowego
• 1 cebula
• 3 ząbki czosnku
• Olej do smażenia
• 3 łyżeczki musztardy
• Mąka pszenna do panierki
• Sól
• Pieprz
• Papryka ostra
Schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję w grubsze plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, obtaczam mące i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju
2.Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na oleju na większej patelni. Do cebuli dodaję obrane, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę mieszając dziesięć minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą, dodaję przecier pomidorowy oraz musztardę. Wszystko podlewam jedną szklanką wody, doprawiam papryką ostrą, chwilę gotuję i łączę z mięsem.
Komentarze