Schab w sosie z papryką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne i proste w przygotowaniu danie mięsne z warzywami. Schab jest soczysty i delikatny. Polecam na obiad.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 schabowe z kością (300 g)
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 cebula
    olej do smażenia
    1,5 szklanki wody
    1 serek topiony (80 g)
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła włoskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schabowy Dania mięsne

Schab w sosie z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dokładnie myjemy i osuszamy z wody. Przekładamy na deskę i posypujemy z obu stron solą, pieprzem, ziołami włoskimi. Odstawiamy.
    Papryki myjemy i osuszamy z wody, kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasiennne. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półplasterki.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab z każdej strony przez 5 minut. Schab przekładamy na talerz, a na patelnię przekładamy pokrojone warzywa i smażymy przez kilka minut. Wlewamy wodę i wkładamy schab, listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na samym końcu dodajemy przyprawy i serek topiony. Mieszamy aż serek się rozpuści i zagęści sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Papryka Serek topiony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować