REKLAMA

Schab w sosie z papryką

wyświetlono: 64 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Zapraszam na smaczne i proste w przygotowaniu danie mięsne z warzywami. Schab jest soczysty i delikatny. Polecam na obiad.

opublikowany: 24.08.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 1 godz. 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 schabowe z kością (300 g)
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 cebula
    olej do smażenia
    1,5 szklanki wody
    1 serek topiony (80 g)
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła włoskie do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dokładnie myjemy i osuszamy z wody. Przekładamy na deskę i posypujemy z obu stron solą, pieprzem, ziołami włoskimi. Odstawiamy.
    Papryki myjemy i osuszamy z wody, kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasiennne. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półplasterki.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab z każdej strony przez 5 minut. Schab przekładamy na talerz, a na patelnię przekładamy pokrojone warzywa i smażymy przez kilka minut. Wlewamy wodę i wkładamy schab, listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na samym końcu dodajemy przyprawy i serek topiony. Mieszamy aż serek się rozpuści i zagęści sos.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: natalia2004 natalia2004

Schab w sosie chrzanowym

Pyszne mięso w prostym sosie chrzanowym.

kategoria: Dania główne sos chrzanowy opublikowany: 18.04.2015 | wyświetlono: 98834 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE