Schab nadziewany boczkiem i cebulą na kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pokroić w paski,ale nie do końca tak do 3\4 głębokości,tworząc harmonijkę.
Olej wymieszać z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem,natrzeć dokładnie mięso.
Boczek pokroić w plastry,cebulę obrać,umyć i również pokroić w plastry.
W każde nacięcie wkładamy plaster boczku i 2 plastry cebuli,mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego,obkładamy boki kapustą kiszoną,przykrywamy całość folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 C,pieczemy 1,5 godz.pod przykryciem,następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 15 min.
Przygotowanie krok po kroku ze strony Pyszności.
Smacznego.
Porady
Polecam również wersję z pomidorami,serem i pieczarkami.
Komentarze