Schab Nadziewany Boczkiem i Cebulą na Kapuście

4.71 (238 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Propozycja obiadowa,danie jest mało wymagające,piecze się w piekarniku.Polecam :-)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab wieprzowy 1-1,200 kg
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka soli
    2 łyżeczki majeranku
    ulubione przyprawy do wieprzowiny
    3 ząbki czosnku
    300 g boczku
    2 cebule
    500 g kapusty kiszonej
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.71 (238 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab nadziewany boczkiem i cebulą na kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab. 1. Schab pokroić w paski,ale nie do końca tak do 3\4 głębokości,tworząc harmonijkę.
    Olej wymieszać z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem,natrzeć dokładnie mięso.
    Boczek pokroić w plastry,cebulę obrać,umyć i również pokroić w plastry.
    W każde nacięcie wkładamy plaster boczku i 2 plastry cebuli,mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego,obkładamy boki kapustą kiszoną,przykrywamy całość folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 C,pieczemy 1,5 godz.pod przykryciem,następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 15 min.
    Przygotowanie krok po kroku ze strony Pyszności.
    Smacznego.

Porady

Polecam również wersję z pomidorami,serem i pieczarkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.47 (142 ocen)

Zdobywca nagrody

Nadziewany schab w kiszonej kapuście

To może cię zainteresować